Wedstrijdverslag 02/12/2017

THOR seniors A – Dynamo Bertem C: 67-53

 Is het door het vallen van de bladeren, is het door een chronisch tekort aan zonlicht vanwege de korte dagen ? Deze en nog vele andere vragen stelden we ons bij het aanzien van het matchbegin van onze youngsters, dit strookt totaal niet met onze ambities noch met het geleverd werk op training.

Het was Bertem met een gemiddelde leeftijd van….38 jaar dat zich het gretigst toonde. Het resultaat loog er niet om , ondanks  we het eerste quarter nog 4 punten voor stonden telden we bij de rust  6 punten achterstand !!!

Gelukkig konden we tijdens de pauze op de woede van THOR onze dondergod rekenen, ditmaal verscheen hij onder de vorm van onze coach Dany Theuwissen in de vestiaire  ! Duidelijk bereikte zijn psychologische aanpak een schokeffect ! De herneming startte weliswaar nog met een laatste bevlieging van de Dynamo’s onder vorm van een tweepunter en omgezette “and one” maar dit was uitstel van executie. Met beter collectief spel en meer inzet kwamen de Bertemboys nauwelijks nog aan scoren toe en bogen we een achterstand van 9 punten om tot 4 punten voorsprong op 8 minuten tijd ! Hun veer was gebroken en we eindigden de wedstrijd met  een comfortabele voorsprong. Laten we absoluut respect hebben voor onze tegenstander die met quasi een veteranen ploeg het ons knap lastig gemaakt heeft !

Het zal ons, na een identiek verloop op WIZ Leuven, niet steeds lukken een barslechte eerste helft nog recht te zetten. Volgende week, voor de topwedstrijd op en tegen Boortmeerbeek, verwachten we dan ook het echte THOR van bij het wedstrijdbegin te zien en never forget boys “One Team”